Jdi na obsah Jdi na menu
 


Věnce a věnečky

19. 9. 2013

Tak a zpět do reality. Ještě ani nezkončilo kalendářní léto, ale venku již pomalu ale jistě (spíše jistě než pomalu) dává najevo podzim, že i on je na řadě. Proto uklízím letní věci na dno skříně a vytahuji zimní bundy a teplé svetry....

podzim1.jpg

... Na červené lístky si však budu muset ještě počkat a teď alespoň doufám, že příroda podzim projistotu nepřeskočí úplně a listy nepopadají na zem ještě zelené.

Těším se totiž na podzimní večery strávené nad krásně zbarvenými javorovými listy, ze kterých skládám růžičky a dělám z nich následně vazby, věnce a nebo kytice pro radost, které vydrží a hodí se je doplnit vhodnými materiály :) Krásně vypadají také na dušikových věncích.

p1060399.jpg

 

 První, tenhle kokrétně dušičkový... Takovéto věnce dělám každoročně a i když je to trochu pochmurná práce, mám z nich větší radost, než z plastových kytiček a věnečků dovezených z Polska. 

p1060401.jpg

 

 

Stejný věneček, pouze z druhé strany. Jako zelený základ jsem použila chvojí a jako ozdobu sušené kytičky v bílo-šedé barvě no a hlavním znakem jsou červeno-žluté růže z javorových listů. Celé to drží na slaměném věnci, který jsem si jako jediný koupila v obchodě pro tvořilky a následně ho pouze dozdobovala. Stálebarevnost zaručuje konečné zalakování bezbarvým lakem ve spreji.

p1060422.jpg

 

 

 Další věnec, taktéž dušičkový, je obdobný, pouze trochu proveselený červenou barvičkou a později dozdobený i stejněbarevnou mašlí, bez které se však věnec také obejde, a která jde vidět na detailnější fotce.

p1060415.jpg

 

 

 

Čtvrtým a posledním představitelem dušičkových věnců a výzdoby je obdobný věnec, ozdobený lesklými listy a doplněný žlutou obdobou mašle z přírodního materiálu. Taktéž jsou dominantním prvkem javorové růžičky s pár celými usušenými listy.

p1060548.jpg

 

 

 

 

   A detail.... 

 

 


p1060553.jpg


Na těchto dvou věnečcích jsem vyzkoušela pro mne novinku a to dělání falešných "kapek" pomocí lepidla. Lepidlo zprůsvitní a nadělá tak mokrý efekt, což se mně osobně velmi líbí.

 

 A abyste si nemysleli, že dělám pouze dušičkové věnce ve tmavých barvách, dávám na ukázku dva o něco veselejší. Osobně se mi však více líbí věnec s bílými kytičkami.

p1060426.jpg

 

p1060423.jpg
 
 

 

 

 



 

No a jelikož je konec léta, je podle obchodních domů nejvyšší čas začít přemýšlet nad Vánoci. Proto přidávám i věnec adventní, který mi zdobil mé pracovní prostředí počas Vánočních svátků. Mimochodem doufám, že už máte vyzdobený byt, abyste nezameškali tento krásný čas... Na horách už nám k tomu dokonce i sněží...

p1060998.jpg

  Opět je základ z chvojí pomocí    drátků a pevného provázku  přidělán na tentokrát  polystyrenový střed. Dodělán je  věnec v barvách interieru, hnědé  a stříbrné. Samozřejmě lze přidat  baňky v barvách dle přání, mně se  však tato barevná kombinace líbí  asi nejvíce :)

p1070002.jpg




Tak, a to jest ode mně dneska vše. Pilně se však pustím do dalšího focení a přidělávání, abyste měli co nejdříve čerstvou várku foteček :)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář